E-hulladék

Hulladékká vált elektronikus eszközök visszavétele

Az 197/2014. (VIII. 1.) Korm. rendelet Az elektromos és elektronikus berendezésekkel kapcsolatos hulladékgazdálkodási tevékenységekről rendelet hatálya alapján A Superker Elektro Centrum Kft. a használt vagy hulladék elektronikus berendezéseket üzleteiben visszaveszi, amennyiben:

  • az általa forgalomba hozott, használt elektromos, elektronikus berendezést, valamint
  • a más gyártó által forgalomba hozott, használt elektromos, elektronikus berendezést, amely a gyártó által forgalomba hozott elektromos, elektronikus berendezéssel jellegében és funkciójában azonos – különösen a használt elektromos, elektronikus berendezés újrahasználatának biztosítása érdekében – a fogyasztótól visszaveszi, ha azt a fogyasztó a részére visszavételre felajánlja (visszavételi kötelezettség).
  • a gyártó a használt elektromos, elektronikus berendezés visszavételét a fogyasztót terhelő fizetési kötelezettség teljesítéséhez nem kötheti.
  • a gyártó a használt elektromos, elektronikus berendezés visszavételét megtagadhatja, ha az elektromos, elektronikus berendezés az emberi egészségre, testi épségre vagy a környezetre súlyos veszélyt jelent.

Osram logo
OSRAM LED fényforrás Portfólió