Kintlevőség kezelés

Székesfehérvár , 2014. szeptember 1

 

Tisztelt Vevőnk!

A cégünk képviseletében ezúton szeretném Önöket tájékoztatni, hogy Társaságunk áruhitel-biztosítási megállapodást kötött az Euler Hermes Europe SA Magyarországi Fióktelepével.

Az áruhitel-biztosítás a fejlett országokban több évtizede elterjedt és immáron Magyarországon is gyakran alkalmazott kockázatkezelési megoldás. Célja, hogy a szállító pozícióban levő vállalatok (jelen esetben Társaságunk) részéről a vevőknek halaszott fizetéssel történő értékesítés esetén a vevő fizetőképtelenné válásából, vagy nem fizetéséből adódó kockázatokat csökkentse, illetve kiküszöbölje.

A megállapodás bizonyos kötelezően betartandó együttműködési szabályokat ír elő számunkra. Így kedves Vevőinkkel – ahogy Önökkel is – fennálló jó üzleti kapcsolattól, pozitív tapasztalattól függetlenül, tekintet nélkül a szállítói-vevői viszony időtartamára kötelesek vagyunk többek között:


  • minden vevőnkre fedezetvállalást igényelni az Euler Hermes-től
  • meghatározott időtartam feletti fizetési késedelem esetén a fizetési késedelem tényét és nagyságát a biztosítónak bejelenteni
  • meghatározott időtartam feletti fizetési késedelem esetén kötelesek vagyunk követelésbehajtási megbízást adni az Euler Hermes-nek.

 Biztosak vagyunk abban, hogy az általunk megkötött áruhitel-biztosítási megállapodás Társaságunk pénzügyi biztonságán túlmenően az Önök kiszolgálást is segíteni fogja, ezért kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét.

Annak érdekében, hogy a fenti szolgáltatásokat az Önök és Társaságunk előnyére fordíthassuk, szeretném kérni szíves együttműködésüket az Euler Hermes Europe SA Magyarországi Fióktelepe. vagy testvércége Euler Hermes Magyar Követeléskezelő Kft. megkeresése esetén a pénzügyi adataik rendelkezésre bocsátását illetően.

 Amennyiben többet szeretne megtudni a konstrukció működéséről, kérjük kérdéseit írja meg az ugyfelszolgalat@eulerhermes.com email címre.

Tisztelettel,

Bakos Zoltán

Osram logo
OSRAM LED fényforrás Portfólió